Διακοπές και δίαιτα, δεν πάνε μαζί

Σήμερα θα αναφερθώ στους τυχερούς που θα πάνε φέτος διακοπές.
Σας βγαίνει λοιπόν ένα δεκαημεράκι στο νησί ή στο εξοχικό στον Κάλαμο, αλλά δεν θέλετε να πάνε χαμένοι οι κόποι του χειμώνα με διατροφή, γυμναστήριο κτλ. Τι κάνετε;
Προσωπικά, είμαι υπέρ της άποψης ότι στις διακοπές διακόπτουμε τα πάντα. Χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τη θάλασσα, το σύντροφο, τον καθαρό αέρα και το…φαγητό.
Οπότε, χαρείτε τα όλα για λίγες μέρες και επιστρέφετε στο πρόγραμμα μόλις ξαναγυρίσετε στην καθημερινότητά σας. Έτσι πιστεύω για όλους τους άλλους, αλλά εγώ δεν το εφαρμόζω ποτέ. Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που η διατροφή και η άσκηση είναι τρόπος ζωής όπως είναι για μένα, θα σας δώσω μερικές συμβουλές αξιοποίησης των συνθηκών που θα βρείτε στις διακοπές σας.

Τι πιο ωραίο να ξυπνάς το πρωί και να βρίσκεσαι είτε κοντά στη θάλασσα, είτε σε μέρος με άπλα. Ένα πρωινό κολύμπι σε συνδυασμό με 15 λεπτά περπάτημα στην άμμο, είναι μία τέλεια γυμναστική. Ή και ένα χαλαρό τζόγκινγκ στον καθαρό αέρα.  Το πρωινό σας μπορεί να περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και λίγα δημητριακά. Ακόμα, μαύρο ψωμί με μέλι και ένα χυμό ή ένα αυγό βραστό με μια φέτα ψωμί και φρέσκα φρούτα. Τα κρουασανάκια, τα κέικ, τα βούτυρα, οι μαρμελάδες και οι υπόλοιπες γλυκές λιχουδιές που αποτελούν το πρωινό των διακοπών συνήθως, δυστυχώς δεν ανήκουν στις επιλογές των fitnessόβιων.  Αν περνάτε τη μέρα σας στη θάλασσα, έχετε πολλές ευκαιρίες για γυμναστική. Περπάτημα στην άμμο όπως είπα ήδη, κολύμπι με βατραχοπέδιλα και φυσικά ρακέτες.

Τη λιγούρα του μεσημεριού μπορείτε να την ελέγξετε με ένα ελαφρύ γεύμα τύπου σάντουιτς με τυρί-ντομάτα και ένα χυμό ή μια ομελέτα με λαχανικά. Αν τρώτε ένα κυρίως γεύμα, προσπαθήστε να φάτε λίγο απ’ όλα. Αποφύγετε τις πολλές βούτες στα λάδια, τα τηγανητά και φυσικά τα μπυρόνια και τα αναψυκτικά. Ένα παγωτάκι δεν είναι απαγορευτικό, αλλά μιλάω για μια μπαλίτσα απλό παγωτό, χωρίς σιρόπια, βάφλες και λοιπά συνοδευτικά. Το βραδινό περπάτημα στα σοκάκια του νησιού ή στην παραλία, θα σας βοηθήσει να κάψετε λίγες από τις θερμίδες που καταναλώσατε.

Εγώ στις διακοπές, το απόγευμα μετά τη θάλασσα, χτυπάω κανέναν κοιλιακό να μου βρίσκεται ή καμιά ασκησούλα για τα πόδια με λίγο τρεξιματάκι. Είμαι fitness freak όμως, δεν απαιτείται από εσάς κάτι τέτοιο. Αν το κάνετε πάντως, δεν θα σας χαλάσει καθόλου.  Σταματάω εδώ να γράφω γιατί θα με πιάσει κατάθλιψη, αφού φέτος θα παραμείνω στο πεντάστερο Spa Resort «My Home Palace».

Καλές διακοπές οι υπόλοιποι!