Φράουλες, το φρούτο της Άνοιξης

Ο Μάιος έχει ένα φρούτο που τον χαρακτηρίζει:την φράουλα. Αρέσει σε όλους, έχει ένα ελκυστικό κόκκινο χρώμα και πιο γλυκόπικρη γεύση που φτιάχνει υπέροχες συνταγές.
Η φράουλα είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ,βιταμίνης c. Είναι πλούσια σε φαινόλες που τις δίνουν κι αυτό το κόκκινο χρώμα (ανθοκυανίνη). Οι φαινόλες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο που την καθιστά φυσικό αντιυπερτασικό. Οι φυτικές ίνες είναι ευεργετικές για το έντερο.

Μέχρι εδώ όλα καλά και όλα αυτά αφορούν την φράουλα που δεν έχει ραντιστεί και εμπλουτιστεί με φάρμακα και ορμόνες. Δυστυχώς οι συμβατικές φράουλες είναι γεμάτες χημικά και ορμόνες που τις καθιστούν κατά την άποψή μου ακατάλληλες.
Προσωπικά καταναλώνω βιολογικές. Είναι ακριβές , όμως όπως λέω πάντα τρώμε λιγότερο, αλλά πιο σωστά. Τις τρώω είτε βάζοντας τις στο μπλέντερ με κάποιο φυτικό ρόφημα (γάλα αμυγδάλου, ) και μπανάνα, είτε με γιαούρτι, είτε με κεφίρ. Γαρνιρω με βιολογικά δημητριακά και έχω ένα ελαφρύ και διαιτητικό σνακ η πρωινό. Καλή απόλαυση λοιπόν και αυτοσχεδιάστε.
(Το κλασσικό φράουλες, ζάχαρη, κονιάκ καλύτερα να το αποφύγετε).