Σπανάκι κοκκινιστό με πατάτες

spinach

Ένα εύκολο, νόστιμο και πολύ θρεπτικό μεσογειακό πιάτο

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
8 πατάτες
3 τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 μικρή κονσέρβα με σάλτσα ντομάτα
Φρέσκο κρεμμύδι,  ξερό κρεμμύδι, άνηθο (εγώ βάζω αρκετά από αυτά)
λίγο λάχανο,  ρόκα
Ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:
Δεν τσιγαρίζετε τίποτα,  απλά βάζετε όλα τα υλικά σε μία γάστρα και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 40 λεπτά.
Κλασσικά ένα τέτοιο πιάτο συνδυάζεται με φέτα. Η φέτα όμως δεν αφήνει το σίδηρο του σπανακιού να απορροφηθεί, γι αυτό προτείνω ελιές και ένα παξιμαδάκι.
Καλή όρεξη!

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε ότι εμείς και οι συνεργάτες μας μπορούμε να ορίσουμε cookies για σκοπούς όπως προσαρμογή περιεχομένου και διαφήμισης. Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close