Αδυνάτισμα 2 μήνες πριν το καλοκαίρι;

Κάθε χρόνο τον Απρίλη, δέχομαι άπειρα μηνύματα με ερωτήσεις που αφορούν το αδυνάτισμα. Αν και έχω γράψει και άλλες φορές τι μπορούμε να κάνουμε 2 μήνες πριν το καλοκαίρι, αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να επαναληφθώ. Ξεκινάω με την πικρή αλήθεια: μέχρι τον Ιούνιο θα καταφέρουν να φτάσουν το στόχο τους, όσοι έχουν να χάσουν γύρω στα 5 κιλά. Οι υπόλοιποι λυπάμαι, για φέτος το πουλάκι του small-medium size, πέταξε. Το καλοκαίρι θα σας βρει με παραπανίσια κιλά, ό,τι και να κάνετε. Οτιδήποτε άλλο σας πουν, σας κοροϊδεύουν. Ούτε με χημικές δίαιτες, ούτε με χάπια, ούτε με κρέμες, ούτε με μασάζ θα καταφέρετε κάτι σπουδαίο.

Με εντατική γυμναστική και διατροφή θα βελτιώσετε απλώς την εμφάνισή σας και ίσως περιορορίσετε τις καλοκαιρινές ατασθαλίες.  Όσοι ακολουθήσατε το πρόγραμμα που σας είχα δώσει στο πρώτο άρθρο του 2015 σίγουρα θα απολαμβάνετε κάποιο αποτέλεσμα και μπράβο σας. Όμως, θα δώσω μερικές συμβουλές σε όσους αποφάσισαν τελευταία στιγμή να ασχοληθούν με την εμφάνισή τους και έχουν 5+ κιλά να τους ταλαιπωρούν. Αν ξεκινούσατε από την Τρίτη, έστω την Πέμπτη του Πάσχα, να κόψετε τελείως τη ζάχαρη, τα τηγανητά, τα λιπαρά κρέατα, τα πολλά ψωμιά και αν μειώσετε τις μερίδες σας στο μισό, θα δείτε ένα ωραίο ξεφούσκωμα. Αν προσθέσετε σε αυτό κάθε μέρα μισή ώρα και παραπάνω, φυσική δραστηριότητα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
Ακόμα: κόψτε και το αλκοόλ τελείως και θα έχετε ξεφορτωθεί τις ενοχλητικές κατακρατήσεις. Φροντίστε να λειτουργεί το έντερο καθημερινά. Θα απαλλαχθείτε από φουσκωμένες κοιλίτσες και δυσάρεστο αίσθημα πρηξίματος. Αντί για αναψυκτικά και μπυρόνια πιείτε νεράκι…πολύ νεράκι…πάρα πολύ νεράκι! Αποφύγετε το βράδυ να τρώτε ψωμί και λιπαρά. Θα πρότεινα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου, με βρώμη και κανά δυό ξερά φρούτα. Το πρωί να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και το έντερο θα λειτουργεί περίφημα.
Και εφόσον θα κάνετε οικονομία από το φαγητό, δείτε μήπως περισσεύει τίποτα για το γυμναστήριο (όχι των 90 ευρώ το χρόνο φυσικά – δεν συνιστάται).
Και μακριά από ανθρώπους που θα εκμεταλλευτούν την άγνοια και την πρεμούρα σας να αδυνατίσετε!