Επεξεργασμένα τρόφιμα: πετάξτε τα απ΄ τη ζωή σας!

Συνεχίζω το προηγούμενο άρθρο που αφορά τα επεξεργασμένα τρόφιμα.  Με ρωτήσατε κάποιοι αν τo “μεταλλαγμένο” είναι το ίδιο με τo “επεξεργασμένο”. Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα φίλοι μου, είναι μία άλλη διατροφική πληγή. Σε αυτά, τροποποιείται γενετικά η πρώτη ύλη για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερο φυσικά το κέρδος. Π.χ. ντομάτα τροποποιημένη γενετικά, να μην έχει σπόρο κ.α.

Βεβαίως και ένα επεξεργασμένο τρόφιμο μπορεί να περιέχει ως συστατικό μεταλλαγμένη πρώτη ύλη. Διαβάζουμε συχνά σε επεξεργασμένα τρόφιμα π.χ.: “άμυλο καλαμποκιού”. Αυτό το άμυλο μπορεί να προέρχεται από μεταλλαγμένα καλαμπόκια.  Και μιας που αναφερόμαστε -εν τάχει- στα μεταλλαγμένα, να αναφέρουμε ότι με ψήφισμα της Ευρωβουλής δόθηκε το πράσινο φως στα μεταλλαγμένα καλαμπόκια. Υπέρ ψήφισαν και 2 έλληνες ευρωβουλευτές. Δεν θα σχολιάσω παραπάνω. Ενημερωθείτε, είναι υποχρέωση και χρέος σας να γνωρίζετε τι υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές που στέλνετε στο εξωτερικό με την ψήφο σας.

Επιστρέφω στα επεξεργασμένα. Θα σας αναφέρω κάποια παραδείγματα γνωστών επεξεργασμένων τροφίμων, που όλοι καταναλώνουμε και θα σας δώσω συμβουλές να απαλλαχθείτε από αυτά, γιατί είναι για πέταμα.

Δημητριακά πρωινού (εξαιρώ κάποια βιολογικά, που πράγματι δεν περιέχουν περίεργες ονομασίες).
Αντί να φάτε τα τάδε “light” δημητριακά, ανακατέψτε βρώμη με ελληνικότατη σταφίδα, αμύγδαλα θρυμματισμένα, λίγο κολοκυθόσπορο και λίγο λιναρόσπορο. Θα έχετε ένα θαυμάσιο μείγμα δημητριακών πρωινού.

Μαργαρίνη τύπου Βιτάμ
Μακριά. Θέλετε να φτιάξετε κέικ ή να αλείψετε το ψωμάκι του παιδιού σας; Λίγο αγνό βούτυρο γάλακτος αρκεί. Με προσοχή όμως, γιατί παχαίνει.

Μπάρες δημητριακών
Προτιμήστε κάποιες βιολογικές, που όμως είναι πιο ακριβές. Αν θέλετε κάτι γλυκό, 30 γραμμάρια αγνή σοκολατίτσα υγείας κάνει μιά χαρά. Ή 20 γραμμάρια χαλβά του μπακάλη.

Κράκερς…τα περιβόητα
Διαβάστε τα συστατικά τους κι ελάτε να μου πείτε. Ξεχάστε τα. Παξιμαδάκι να φάτε. Κρητικό παξιμαδάκι, βρεγμένο αν τα δόντια σας δεν το επιτρέπουν.

Ζελέ
Μου το ζητάνε στις δίαιτες. Αυτό το αηδιαστικό κατασκεύασμα λοιπόν, εσείς αντικαταστήστε το με λίγο πρόβειο γιαουρτάκι (100γρ. με λίγο μέλι). Μην αρχίσετε τις ερωτήσεις για χοληστερίνη. Έχετε δει τι περιέχει το ζελέ; Θα τρομάξετε!

Αναψυκτικά light
Πιείτε ένα φυσικό χυμό ή άντε στο τσακίρ κέφι, μία ελληνική γκαζόζα. 1 ποτήρι μόνο, γιατί παχαίνει.

Light τυριά
Έχω σταματήσει να τα δίνω σε διαιτολόγια, εδώ και κάποια χρόνια. Όταν όμως λέω στους πελάτες μου ότι μπορούν να τρώνε λίγο ελληνικό τυράκι, κάτι παθαίνουν. Μα γιατί; Το…Φίλνερ… είναι ένα διατροφικό σκουπίδι. Φάτε λίγο ελληνικό κασεράκι (περίπου 20γρ.) και είστε μιά χαρά.

Δεν ξέρω αν καταλάβατε πού το πάω. Φάτε απλά, ελληνικά, μεσογειακά. Αφήστε τα ξενόφερτα διαιτητικά σνακ με τις 10 σειρές συστατικών. Επιλέξτε τροφές στην αρχικη τους κατάσταση και αν είναι παχυντικές, φάτε με μέτρο. Αποκλείστε για πάντα τα σκουπίδια από το στομάχι σας!