Τα πάθη μου, τα κάλλη μου

Θα ξαναπιάσουμε το καυτό θέμα “δεν μου αρέσει το σώμα μου, αλλά δεν κάνω τίποτα γι αυτό”.
Καταρχάς αγόρια και κορίτσια, παρότι η κοινωνία είναι πολύ αυστηρή με τους παχύσαρκους, κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να αδυνατίσει. Κάποια προβλήματα υγείας ίσως, αλλά ακόμα και αυτά, εσείς θα αποφασίσετε αν θα τα καταπολεμήσετε ή όχι. Αν έχετε αποδεχτεί τον εαυτό σας με τα παχάκια του, αργά ή γρήγορα θα τον αποδεχτούν και οι άλλοι, θέλουν δεν θέλουν.
Το πρόβλημα είναι όταν δεν τον αποδέχεστε.
‘Ενας μικρός καυγάς που είχα με μία επίδοξη πελάτισσα, είναι η αφορμή του άρθρου.
Στην εμμηνόπαυση η κυρία, με μία έντονη κοινωνική ζωή που περιλαμβάνει δείπνα έξω, τραπέζια με πελάτες, ταξίδια και μία λατρεία στο καλό φαγητό και το κρασί.
Αποτέλεσμα; Το κλασικό ξεχείλωμα στην κοιλιά και τους γοφούς. Συνδυασμένο με την εμμηνόπαυση και την έλλειψη άσκησης, οδήγησε την κυρία στο γυμναστήριο που δουλεύω. 
Η απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, καθώς παραπονιόταν για τα ρούχα που δεν μπορεί να φορέσει. “Μόνο ριχτά κυρία Αλεξάνδρα, δεν αντέχω άλλο!”.
Βάζουμε στόχο τα 15 κιλά μείον, με παράλληλο πρόγραμμα γυναστικής για σύσφιξη. Αλλά εκεί που αρχιζω να θέτω τους όρους που ορίζει η Βιολογία για το χάσιμο βάρους, αρχίζουν και οι διαμαρτυρίες:
“Μη μου κόψεις το κρασί, τι θα πίνω όταν βγαίνω;”.
“Μεταλλικό νερό” της απάντησα “και μια φορά την εβδομάδα δυο ποτήρια κρασί”.
Στραβομουτσούνιασε καθώς συνέχιζα: “Τρεις φορές την εβδομάδα, τουλάχιστον, γυμναστική με personal training”.
“Εντάξει, αλλά μη μου κάνεις βάρη, δεν τα μπορώ, ούτε διάδρομο γιατί ιδρώνω, ούτε κοιλιακούς, γιατί πονάω”.
Και η κουβέντα μας συνεχίστηκε κάπως έτσι…
Καμία υποχώρηση από μέρους της κυρίας, καμία διάθεση πραγματική, να κάνει αυτά που πρέπει. Στο τέλος μου είπε και το θεϊκό: “Τόσα λεφτά θα παίρνεις, βρες εσύ τον τρόπο να αδυνατίσω”. Τον έχω κυρία μου τον τρόπο. Τόρνος!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα ορίζει η Βιολογία και η Χημεία Τροφίμων. Για παράδειγμα:
– το αλκόολ σε συνδυασμό με το φαγητό, γίνεται λίπος.
– η χαλάρωση καταπολεμάται με γυμναστική με αντιστάσεις.
– οι πατάτες τηγανητές παχαίνουν. Τα γλυκά το ίδιο.
– το ουισκάκι με ξηρούς καρπούς, κάθεται κατευθείαν στον ποπό.
…και πολλά άλλα…

Οι γυναίκες και οι άνδρες που έχουν ωραία σώματα, έχουν παντρευτεί την πειθαρχία και τη γυμναστική. Είναι τόσο μέσα στη ζωή τους, όσο το βούρτσισμα των δοντιών.
Για τους υπόλοιπους, ο διαιτολόγος και ο προσωπικός γυμναστής θα βρουν ακριβώς αυτό που θα φέρει σ’ εσάς το επιθυμητό αποτελεσμα, δεν είναι μάγοι που μετατρεπουν τις διατροφικές ατασθαλίες και την τεμπελιά, σε six packs.

Το λέω σε όλους μου τους πελάτες: Καλλίγραμοι θα γίνετε μόνο αν το θέλετε. Αν αποφασίσετε να αλλάξετε εμφάνιση, θα πρέπει να αλλάξετε τρόπο ζωής.
Αν δεν το μπορείτε, καλύτερα να μην το προσπαθήσετε. Τα…πάθη μου τα κάλλη μου, να λέτε.