Φακές, ο σωστός τρόπος να τις τρώτε

fakes

Οι φακές είναι ένα από τα πιο συνήθη πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Στα περισσότερα ελληνικά σπίτια, μαγειρεύεται τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Έχουμε συνηθίσει να τις τρώμε με φέτα και ελιές. Πόσο σωστό είναι αυτό. Με τις ελιές είμαι σύμφωνη,  με τη φέτα όμως όχι. Η φέτα ως γαλακτοκομικό περιέχει ασβέστιο και το ασβέστιο εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου της φακής.
Στη φωτογραφία σας παραθέτω τον σωστό τρόπο που τρώμε τις φακές. Με πράσινη ωμή σαλάτα,  ωμό λάδι με λίγο ξύδι καλής ποιότητας. Εγώ πρόσθεσα και σταφίδες με λίγους ξηρούς καρπούς. Είναι ιδιαίτερο, δοκιμάστε το.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε ότι εμείς και οι συνεργάτες μας μπορούμε να ορίσουμε cookies για σκοπούς όπως προσαρμογή περιεχομένου και διαφήμισης. Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close