Γλουτοί – μηροί: Ψηλά το ηθικό!

Έχω γράψει πολλά άρθρα για τη σύσφιξη. Από τις ερωτήσεις σας βλέπω ότι σας “καίει” πολύ το θέμα. Γυναικείοι μηροί και γλουτοί, λοιπόν, άλλη μια φορά. Οι άνδρες ονειρεύονται τους γυναικείους ποπούς τσουπωτούς και πλούσιους, οι γυναίκες απλώς τους θέλουν σφιχτούς, χωρίς κυτταρίτιδα. “Σφιχτούς χωρίς κυτταρίτιδα”.  Δηλαδή, χωρίς πλαδαρό δέρμα, με γρομπαλάκια, που όταν περπατάς μοιάζει με ζελέ. Εφιάλτης, ε; Και μάλιστα αδυσώπητος, αφού τον βλέπουν και αδύνατες γυναίκες, ακόμα και γυναίκες που γυμνάζονται.
Χαλάρωση και κυτταρίτιδα, είναι δύο καταστάσεις που για να τις πολεμήσετε χρειάζεστε πολλή υπομονή και πειθαρχία. Αν βιάζεστε, ξεχάστε το. Ειδικά στη χαλάρωση, τα αποτελέσματα έρχονται αργά και βασανιστικά. Κι αν κάνετε λάθος γυμναστική, δεν έρχονται ποτέ.
Η κυτταρίτιδα έχει άμεση σχέση με τη δίαιτα. Με ένα σωστό διαιτολόγιο καταπολεμώνται οι κατακρατήσεις και το αποθηκευμένο λίπος, βάζεις και λίγη άσκηση και είσαι κομπλέ, που λέμε. Η χαλάρωση όμως, θέλει ένα και μόνο πράγμα: Μυϊκή ανάπτυξη. Που σημαίνει, γυμναστική που να προωθεί την αύξηση της μυϊκής μάζας, πιο απλά, που φτιάχνει μυς.
Το τρέξιμο, για παράδειγμα, δεν προσφέρει πολλά στη σύσφιξη…Έκπληξη ε; Και τότε γιατί οι αθλήτριες του στίβου έχουν μυς; Γιατί κάνουν βάρη, κυρίες μου.
Σε όλα τα αθλήματα υπάρχει και το κομμάτι της ενδυνάμωσης, δηλαδή τα βάρη. Χωρίς αυτά, δεν πάμε πουθενά. Έχετε δει, φαντάζομαι, γυναίκες που τρέχουν συστηματικά, αλλά έχουν κυτταρίτιδα και χαλάρωση. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί δεν κάνουν διατροφή και αφετέρου, γιατί πέρα από το τρέξιμο, δεν κάνουν τίποτε άλλο.

Για να γεμίσει (κυριολεκτικά να γεμίσει) το χαλαρωμένο δέρμα, θέλει ανεπτυγμένους μυς. Αν δεν κάνετε σωστή γυμναστική, δεν πρόκειται να δείτε αποτέλεσμα. Εμφανισιακά βεβαίως, γιατί στην καρδιά, στο κυκλοφορικό, στην αυξημένη χοληστερίνη, οποιαδήποτε άσκηση όταν γίνεται πολύ συχνά, κάνει πάντα πολύ καλό. 
Η χαλάρωση στους μηρούς και τους γλουτούς, θέλει γυμναστική με αντιστάσεις για να καταπολεμηθεί. Κι όταν λέω αντιστάσεις, δεν εννοώ τα μονόκιλα βαράκια που πήρατε δωράκι από το περιοδικό. Εννοώ γυμναστική με μηχανήματα, με trx, με λάστιχα.
Και φυσικά όχι μόνες σας. Με επίβλεψη γυμναστή ή αν είστε εξοικειωμένες, από ενημερωμένα σάιτ στο ίντερνετ.
Φυσικά, ξεχάστε μηχανήματα,  πανάκριβες κρέμες, κουβούκλια με υπέρυθρες ακτίνες, ενέσεις, αμπούλες, βιταμίνες, καλσόν με μικροίνες και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.
No pain, no gain, shut up and train!