Μύθοι του fitness για ξεσκόνισμα

Πέντε μύθους του fitness θα σας καταρρίψω σήμερα, έτσι, για να μη χάνετε το χρόνο σας όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο.
Ξεκινάω αμέσως.

1. Θέλουμε να κάνουμε six packs, οπότε ξημεροβραδιαζόμαστε στον πάγκο των κοιλιακών. Σας το έχω πει πολλές φορές. Αν θέλετε να δείτε κομμένους κοιλιακούς, να κάνετε έντονες προπονήσεις με βάρη ή χωρίς, να κάνετε διατροφή με αυστηρή πειθαρχία και σύστημα, να περιορίσετε το στρες και σιγά-σιγά θα ξεπροβάλουν και οι κοιλιακοί.

2. Κατσικωνόμαστε στο διάδρομο και δεν κατεβαίνουμε, γιατί είναι καλό. Η πρώτη κίνηση που κάνει το 90% των αθλουμένων όταν μπαίνει στο γυμναστήριο, είναι η κατάληψη διαδρόμου. Έχετε κόλλημα με το διάδρομο τελικά. Λοιπόν, ακούστε.
Για σας που παλεύετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, είναι λάθος κίνηση το να ξεκινάτε την προπόνηση σας με διάδρομο. Σπαταλάτε μέρος του αποθηκευμένου γλυκογόνου σας, με αποτέλεσμα η κύρια προπόνησή σας μετά, να γίνεται με λιγότερη ένταση.

3. Πίνουμε έναν τόνο ισοτονικά ποτά στο γυμναστήριο.Τα ισοτονικά ποτά δεν κάνουν για όλους. Κάνουν γι’ αυτούς που γυμνάζονται πολύ έντονα, πάνω από μία ώρα και που ιδρώνουν πολύ. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για τους πιο “χαλαρούς”, ένα ισοτονικό ποτό εκτός από άχρηστο που είναι, μπορεί και να σαμποτάρει το κάψιμο του λίπους, που φαντάζομαι ότι επιζητάτε όλοι.

4. Κατασκηνώνουμε στους διαδρόμους και τα λοιπά αερόβια μηχανήματα, για να αδυνατίσουμε. Επιγραμματικά, μια που σας το έχω πει πολλές φορές, θα σας ξαναπώ ότι η καλύτερη προπόνηση για να κάψουμε θερμίδες, είναι η κυκλική και η διαλειμματική προπόνηση, με ή χωρίς βάρη, συνδυασμένη με αυστηρή και πειθαρχημένη διατροφή.

5. Ο ιδρώτας είναι ένδειξη σωστής προπόνησης. Όχι απαραίτητα. Ο ιδρώτας εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία και από τον οργανισμό μας. Υπάρχουν αθλούμενοι που ιδροκοπάνε με το απλό περπάτημα και άλλοι που ιδρώνουν ελάχιστα, ακόμα κι όταν κάνουν spinning η tae bo. Αν νιώθετε κουρασμένοι και αν μέρα με τη μέρα βλέπετε αποτελέσματα στο σώμα σας, τότε είστε σε καλό δρόμο.
Σε καλό δρόμο επίσης, θα είστε αν με ακούτε.

Καλή προπόνηση!