Φύγανε οι γιορτές, μείναν τα κιλά – Τι κάνουμε;


Πάντα μετά από τις γιορτές χτυπάει το τηλέφωνο και τα μέιλ αυξάνονται, από σας που ενδώσατε σε ένα δεκαπενθήμερο όργιο φαγητού και ποτού. Ξυπνάτε μετά την Πρωτοχρονιά και διαπιστώνετε ότι το καινούργιο έτος, σας βρίσκει με 2-3 κιλά παραπάνω. Εκεί πανικοβάλλεστε, γεμίζετε με τύψεις και αρχίζετε τις σπασμωδικές κινήσεις. Γράφεστε στο γυμναστήριο, τα δίνετε όλα με τη μία και τελικά πιάνεστε ή τραυματίζεστε. Στη χειρότερη περίπτωση, ξεκινάτε ακατάλληλες χημικές δίαιτες, που φυσικά σαμποτάρουν τον στόχο σας. Έχω πει πολλές φορές από εδώ, ότι το χάσιμο βάρους πρέπει να γίνεται αργά και σταθερά. Το ίδιο και η γυμναστική. Με ρέγουλα και προοδευτική αύξηση της δυσκολίας.

Ας δούμε μερικά από τα πιο μεγάλα λάθη που παρατηρώ τέτοιες μέρες:
1. Κατασκήνωση στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Χάνετε χρόνο. Μία ώρα διάδρομος-περπάτημα, ισούται ενεργειακά με έναν κουραμπιέ το πολύ.
Αν δεν έχετε μυοσκελετικά προβλήματα, είστε στα κιλά σας +5 το πολύ, και γυμνάζεστε συστηματικά πάνω από 2 μήνες, δοκιμάστε σπριντάκια, ήτοι: 1 λεπτό γρήγορο τρέξιμο, 2 λεπτά περπάτημα κ.ο.κ. Κάντε και λίγα όργανα κι έχετε ολοκληρώσει μία καλή προπόνηση.
2. Ξεκινάτε χημικές δίαιτες μονοφαγίας με χάπια λιποδιαλυτικά κ.λ.π.
Περαστικά σας.
3. Τυλίγεστε με μεμβράνες και κάνετε σάουνα. Φωνάξτε με να γελάσω όταν το κάνετε. Λίπος πάντως, δεν χάνετε.

Ας δούμε μερικά σωστά βήματα
– Συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας. Υπάρχουν προγράμματα που σας ξεπρήζουν.
Ρωτήστε τον ειδικό όμως.
– Συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας, για πιο εντατικές ρουτίνες.
– Ξεχάστε το αλκοόλ, τη ζάχαρη, το κρέας, το ψωμί, για 7 μέρες.
Δεν εννοώ να πεινάσετε, απλά να φάτε πιο υγιεινά, σε μικρότερες ποσότητες.
– Πιείτε πολύ νερό και κοιμηθείτε αρκετά.
Υπενθυμίζω: αν αποφασίσετε να πάτε γυμναστήριο, ψάξτε το καλά. Τα πολύ χαμηλού κόστους γυμναστήρια, παρέχουν και χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Καλώς δεχτήκαμε το 2017!