5 διευκρινίσεις για το fitness

Από τις ερωτήσεις που μου στέλνετε, καταλαβαίνω ότι η πληροφόρησή σας για θέματα που αφορούν το fitness είναι ελλιπής ή μη κατανοητή. Φυσιολογικό το βρίσκω, μιας που η αρθρογραφία του fitness είναι τεράστια, όπως και οι διαφημίσεις στην τηλεόραση.

Πολλοί από σας είστε μπερδεμένοι. Φυσιολογικό και αυτό. Ας σας ξεμπερδεψω στα βασικά, λοιπόν, με βάση αυτά που μου λέτε. 
“Τρώω υγιεινά” δεν σημαίνει απαραιτήτως “κάνω δίαιτα”. Κάλλιστα μπορεί να παχύνει κανείς επιλέγοντας υγιεινά φαγητά. Για παράδειγμα, το ψωμί ολικής άλεσης έχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με το άσπρο. Το προτιμούμε όχι φυσικά γιατί είναι διαίτης, αλλά γιατί τα συστατικά του είναι πιο θρεπτικά. 
“Δεν τρώω τίποτα όλη μέρα, πώς παχαίνω;”, λέτε κάποιοι. Μήπως επειδή τα τρώτε όλα μαζεμένα το βράδυ;…

Έχετε μια εμμονή και με τις τροφές που ανεβάζουν το μεταβολισμό. Δεν υπάρχουν τέτοιες τροφές. Ούτε η κανέλα, ούτε το κόκκινο πιπέρι αδυνατίζουν. Το μόνο πράγμα που βελτιώνει το μεταβολισμό είναι η γυμναστική. Η γυμναστική που σας κουράζει, φυσικά. Η γυμναστική με αντιστάσεις. Αυτή που δίνει ερέθισμα στον μυ να παραμείνει ενεργός και στη θέση του. 
Ξοδέψτε τα λεφτά σας σε ένα καλό γυμναστήριο ή σε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά, όχι στο θαυματουργό τσάι που “καίει” λίπος.
Σας το έχω πει πολλές φορές. Τα κορμιά χτίζονται με ιδρώτα και διατροφική πειθαρχία. Δεν υπάρχουν σκόνες για να “κόψετε φέτες” ή για να γίνετε ντουκιά. Υπάρχουν μόνο προγράμματα γυμναστικής.

Δυστυχώς ο χώρος του fitness αποτελεί χρυσωρυχείο για τους επιτήδειους. Πατάνε στη φιλαρέσκεια σας και θησαυρίζουν πουλώντας ένα κάρο προϊόντα άχρηστα. Αν θέλετε να πληροφορηθείτε σωστά να απευθύνεστε σε ανθρώπους που ξέρουν, και σε καμία περίπτωση σε πωλητές συμπληρωμάτων.