10 πράγματα για το χάσιμο του λίπους

1. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ
Τα περιττά κιλά ή το περιττό λίπος δεν εμφανίζεται στο σώμα μας ως δια μαγείας, ούτε μας το «φορτώνουν» κακές δυνάμεις και μάγια.
Είναι εύκολο να κατηγορούμε το γεννετικό μας κώδικα, τους γονείς μας, τον σύντροφό μας, τους φίλους μας, την δουλειά μας, το άγχος…τον κακό μας τον καιρό τέλος πάντων , για το περιττό βάρος μας.
Την ευθύνη την έχουμε εμείς και κανείς άλλος. Στο ψυγείο εμείς πάμε, το πιάτο εμείς το γεμίζουμε δεύτερη φορά κτλ.
Ξεκινάμε λοιπόν τον «λιποπόλεμο» αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες μας.

2. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ
Αφού αναλάβετε τις ευθύνες σας ξεκινήστε να αλλάζετε με μικρά βήματα την συμπεριφορά σας , απέναντι στα μικρά αλλά σημαντικά πράγματα που σας κάνουν να τρώτε πολύ και άσχημα.
Πείτε όχι στην κακή συνήθεια του μεσημεριού να τρώτε ετοιματζίδικα, πείτε όχι στον σύντροφό σας που θέλει να πιείτε ακόμη ένα ποτηράκι κρασί, πείτε όχι στον καναπέ που σας φιλοξενεί από την ώρα που θα γυρίσετε από την δουλειά, πείτε όχι στην παρέα σας που θέλει να παραγγείλετε πίτσες για εκατοστή φορά, πείτε όχι στην μητέρα σας που σας στέλνει παχυντικά φαγητά.
Πατήστε γερά στα πόδια σας και πείτε «όχι» στους σαμποτέρ.
Εσείς έχετε τον έλεγχο, όχι η λαιμαργία σας.

3. ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ
Πολλοί πελάτες με ρωτάνε συχνά «Ποτε θα αρχίσω να χάνω;», «Πόσο θα χάσω σε 2 εβδομάδες»ΛΑΘΟΣ.
Στόχος δεν είναι το «πότε» ή το «πόσο». Στόχος είναι το «για πάντα». Στόχος είναι να μάθετε να τρώτε σωστά και να γυμνάζεστε.Εαν αντιμετωπίζετε το περιττό βάρος με «πότε» και «πόσο» τότε είναι σίγουρα ότι σύντομα θα ξαναπάρετε τα χαμένα κιλά. Ξεκινήστε κι αφήστε τα αποτελέσματα να έρθουν από μόνα τους.

4. ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
Μιάς που μίλησα για χρόνο και πόσο πιο πάνω θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι άνδρες χάνουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες. Όταν μου έρχονται ζευγάρια είναι μόνιμο πρόβλημα το «γιατί ο Κώστας χάνει πιο γρήγορα και τρώει παραπάνω»
Γιατί οι άνδρες έχουν περισσότερη μυική μάζα και ως εκ τούτου χάνουν πιο γρήγορα.

5. ΚΑΝΤΕ ΒΑΡΗ Η ΑΛΛΙΩΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
Αφού οι μύες παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στο μέγεθος του μεταβολισμού, φροντίστε να τους τονώσετε, να τους αυξήσετε , να τους συντηρήσετε. Πώς; Με γυμναστική που ευνοεί την αύξηση της μυικής μάζας, δηλαδή με αντιστάσεις. Δεν χρησιμοποιώ την λέξη «βάρη» γιατί τρομάζει. Δεν καταλαβαίνω γιατί βέβαια, αλλά στην μάχη μας για την αύξηση του μεταβολισμού, είναι το μόνο όπλο.
Η γυμναστική με βάρη είναι ολόκληρη επιστήμη, εκεί που μας βοηθά, εκεί μας τραυματίζει εάν δεν την κάνουμε με επίβλεψη.

6. ΚΑΙ Η ΑΕΡΟΒΙΚΗ;
Και η αερόβια άσκηση, δεν βοηθά; Φυσικά και βοηθά. Ας ξεκαθαρίσω κάτι όμως. Στην αερόβια άσκηση με σκοπό το κάψιμο λίπους πρέπει να λαχανιάζουμε, να ιδρώνουμε ,να κουραζόμαστε. Εφόσον είμαστε υγιείς λοιπόν φροντίζουμε σταδιακά να αυξάνουμε την ένταση και την διάρκεια της άσκησης.Πολλοι πελάτες μου λένε. «Μα εγω περπατάω κάθε μέρα μισή ώρα για να πάω στη δουλειά».
Ξέρετε πόσες ώρες έχει η εβδομάδα; 163. Με μισή ώρα περπάτημα την ημέρα , αντε και με κάτι χαζοπερπατηματα από δώ κι από κεί κάνουμε 7 ώρες την εβδομάδα κίνηση και μάλιστα ήπια. Τις υπόλοιπες τι; Υπνος, καθησιό στο γραφείο, αυτοκίνητο κτλ.
Παιδιά εάν η κίνηση στην ζωή σας δεν αυξηθεί, ο μεταβολισμός σας και οι καύσεις σας θα είναι μέτριες.
Επίσης εάν ειστε γραμμένοι σε γυμναστήριο, μην κατασκηνώνετε στο διάδρομο. Κάντε βάρη, cross training, trx και γενικά γυμναστική με αντιστάσεις και ένταση
7. ΠΕΡΙ LIGHT ΤΡΟΦΩΝ
Όσοι ξεκινούν δίαιτα αρχίζουν τα «χαμηλά σε λιπαρά», «χωρίς ζάχαρη» κτλ.
Ξέρετε εάν παρατηρήσετε τα λάιτ σνακ είναι γεμάτα συστατικά –σκουπίδια. Το έχω ξαναπει. Να τρώτε «αληθινά» φαγητά, όχι πλαστικούρες light .
Η ποιότητα στην διατροφή μας είναι πολύ σημαντική, καλύτερα κανονικά τρόφιμα και λίγο παχυντικά,παρά σκουπίδια λάιτ.
Βρίσκουμε τις θερμιδικές ισορροπίες στην ποσότητα.

8. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΡΜΙΔΩΝ.
Συχνό φαινόμενο που το βλέπω συχνά
Τρώτε για 3 μέρες τίποτα και πέφτετε με τα μούτρα το σαββατοκύριακο ή στις διακοπές.Λυπάμαι αλλά έτσι δεν χάνετε. Αυτό το φαινόμενο το βλέπω συχνά . «Μα έκανα δίαιτα όλη την εβδομάδα, λίγο παραπάνω έφαγα την Τσικνοπέμπτη, την Καθαρη Δευτέρα, τα Χριστούγεννα κτλ» Το λίγο στην πραγματικότητα είναι πολύ, τόσο πολύ ώστε να πάρετε όσα ειχατε χάσει κάνοντας αυστηρή δίαιτα τις προηγούμενες μέρες. Όχι παιδιά, ένα ελευθερο γεύμα εννοείται ότι κάνουμε όλοι. Τα κιλά όμως πέφτουν και διατηρούνται σε κανονικά επίπεδα, όταν η προσπάθεια είναι κανόνας , όχι η εξαιρεση.

9. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
Πέρα από κάποια πολύ καλα συμπληρώματα βιταμινών, μετάλλων, λιπαρών οξέων, και κάποια συμπληρώματα πρωτείνης οτιδήποτε άλλο είναι η υπερβολή και πεταμένα λεφτά.
Λιποδιαλυτικά δεν υπάρχουν. Δεν το αναλύω άλλο.

10. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
Σε δύο λέξεις συνοψίζω. Ολοι μα όλοι θέλουμε ένα ωραίο γυμνασμένο σωματότυπο. Λίγοι το αποκτούμε όμως. Ξέρετε γιατί;
Γιατί είναι δύσκολο. Απαιτεί πειθαρχία, επιμονή, αυτοσυγκράτηση και άλλα χαρακτηριστικά που πολλές φορες λόγω συνθηκών δεν τα έχουμε. Εάν αποδεχτούμε την δυσκολία όμως, τότε η προσπάθεια γίνεται πιο εύκολη. Πολύ απλά γιατί ξέρεις ότι είναι δύσκολο κι έχεις προετοιμαστεί.

Αυτά είναι τα δέκα πιο σημαντικά στοιχεία που θεωρώ ότι αποτελούν τη βάση κάθε προσπάθειας που αφορά στο χάσιμο λίπους. Δεν υπάρχουν ούτε μαγικές δίαιτες, μαγικές κρέμες, μαγικές ασκήσεις.
Αυτά είναι ενδεχομένως τα μέσα , οι βοηθοί μας. Μαγεία είναι η πειθαρχία και η επιμονή, που ξεκινούν από αυτόν που βλέπετε στον καθρέφτη σας.