Διαφημίσεις προϊόντων αδυνατίσματος

Κάθε μέρα λαμβάνω καμιά δεκαριά μέιλ που αφορούν σε διαφημίσεις προϊόντων αδυνατίσματος, για τα οποία με ρωτάτε ποιο κάνει τι και ποιο να προτιμήσετε.
Κι όσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο πληθαίνουν οι απορίες σας για αυτά.

Κατά καιρούς έχω μιλήσει αποσπασματικά για ανάλογα προϊόντα, σήμερα όμως θα αναφερθώ σε όλα σχεδόν, για να μην έχετε μάταιες ελπίδες και φυσικά, για να μη σκορπάτε τα χρήματά σας.
Θα πάρω τα πιο διαφημισμένα-δημοφιλή, ένα προς ένα και θα σας πω απλά και ξάστερα, αν βοηθούν ή όχι.

1. Πράσινος καφές.
Έχω αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο ότι ο πράσινος (κόκκινος, φούξια, με βούλες κτλ κτλ) καφές, δεν κάνει απολύτως τίποτα όσον αφορά το αδυνάτισμα.
Ο καφές αυτό που κάνει είναι να μας τονώνει και να μας ωθεί έμμεσα να σηκωθούμε από την πολυθρόνα.
Ε, αυτό, αν το καλοσκεφτείτε, αδυνατίζει…

2. “Κilokiller” (δεν λέγεται έτσι, αλλά αυτό ισχυρίζεται πως είναι) και λοιπά χαποειδή σκευασματάκια.
Υπάρχουν κάποια που διογκώνονται στο στομάχι και σας κόβουν την όρεξη. Μα, ως γνωστόν, οι άνθρωποι παχαίνουν επειδή τρώνε και χωρίς να πεινάνε…
Τέλος πάντων. Αν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ δοκιμάστε τα. Μπορεί όντως να καταφέρετε να μειώσετε την ποσότητα της τροφής που καταναλώνετε.
Προσοχή: το εν λόγω χάπι δεν καθορίζει τι θα φάτε, αλλά το πόσο. Μια σοκολάτα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο στομάχι από μία χορτόσουπα, αλλά παχαίνει 3 φορές περισσότερο. Με πιάνετε…έτσι;
Όσο για τα χάπια που “καίνε ” το λίπος, αυξάνουν το μεταβολισμό, διαλύουν την κυτταρίτιδα και λοιπά όνειρα, ένα θα πω: μπούρδες, μπούρδες, μπούρδες!

3. Οικιακές συσκευές μασάζ.
Μεγάλο σουξέ…Με ρωτάτε αν “σπάνε” την κυτταρίτιδα. Τι είναι μωρέ η κυτταρίτιδα για να σπάσει; Πιάτο; Βάζο; Η κυτταρίτιδα δεν “σπάει”. Η κυτταρίτιδα μειώνεται αν σταματήσετε να τρώτε σαβουρίτσες και αν ιδρώσετε σε κανένα γυμναστήριο.

4. Διάφορα μηχανήματα γυμναστικής.
Δεν μπορώ να αναλύσω το καθένα ξεχωριστά, αλλά ναι. Αυτά κάνουν δουλειά. Αν δεν τα βαρεθείτε και δεν τα χρησιμοποιείτε για κρεμάστρες, μπορούν να σας βοηθήσουν.
Μερικά περισσότερο, μερικά λιγότερο. Ρωτήστε κάποιον που γνωρίζει από αυτά και θα σας πει. Εκείνα που θεωρούνται πιο αποδοτικά στην καύση θερμίδων, είναι όποια σας βάζουν να κινείστε. Π.χ. ένα stepper είναι πιο αποδοτικό, από ένα μηχάνημα κοιλιακών. Πάρτε και τα δυο αν μπορείτε.

5. Μεμβράνες με φύκια ή σκόνες, που τυλίγεστε και ιδρώνετε.
(7 από σας με ρωτήσατε αν έχουν αποτέλεσμα).
Λοιπόν, με μεμβράνες τυλίγουμε το σάντουιτς και το τοστάκι διαίτης που παίρνουμε στη δουλειά όταν κάνουμε διατροφή. Νομίζω έγινα σαφής. Για τις κρέμες και τα τζελ αδυνατίσματος, έχω εκφραστεί παλαιότερα: σκουπίδια! Να μην τα ξαναλέω.

Και ένα τελευταίο προϊόν, που ομολογουμένως με έστειλε όταν το διάβασα:

6. Λιποδιαλυτικά εσώρουχα!
Κάτι ολόσωμες σκελέες, που υποτίθεται ότι κάνουν λιποδιάλυση με μικροκύματα όταν κοιμάστε. Εδώ η απάντηση θα είναι kinky: στο κρεβάτι γλυκά μου, υπάρχουν πιο ευχάριστοι τρόποι να κάψετε θερμίδες…χωρίς εσώρουχα…